5 המזונות המובילים הגורמים לריח רע מהפה

צחצוח, שימוש בחוט דנטלי ושטיפה בשטיפת פה, כל אלה דרכים נהדרות לשמור על פה בריא ונקי. אך גם עם כל תמרוני ההגנה הללו, הבל הפה שלכם יהיה בכל זאת, מפעם לפעם, מעט לא נעים. אבל אל דאגה. מכל הדברים הגורמים לריח רע מהפה, 80% נמצאים ממש מתחת לאף שלנו – במזון שאנו אוכלים. להלן כמה מהנאשמים העיקריים:

מס' 1: שום

אף כי כניסת השום לרשימה כנראה לא תפתיע את רובכם, ייתכן שתופתעו לגלות כיצד יכול השום להותיר את חותמו הגופריתי לא רק על הלשון שלכם. השום נספג לתוך מחזור הדם ומאפשר לגל שני של ניחוח לעשות את דרכו לתוך הריאות ומשם לצאת בחופשיות דרך הפה. לאחר שהוא נספג, פולט השום ניחוח מר גם דרך נקבוביות העור. למרות זאת ואף על פי כןלא תמצאו כאן המלצה להתנזרות משום. פשוט נסו לא להגזים, וכשאתם מסיימים, צחצחו את השיניים ונקו את שיירי השום בחוט דנטלי. בנוסף אל תשכחו לשטוף את הפה בשטיפת פה פעמיים ביום.

מס' 2: בצלים

בדומה לשום, גם בצלים מותירים את ניחוחם זמן רב אחרי שאתם מסיימים לאכול. הדבר נובע מכך ששניהם מכילים רכיבים גופרתיים הנספגים בזרם הדם וחוזרים לתקוף כשאתם הכי פחות מצפים לזה. הגנו על עצמכם בשכבת הגנה נוספת באמצעות צחצוח השיניים, ניקוי בחוט דנטלי ושטיפת פה.

מס' 3: מוצרי חלב

 

חלב יכול לעשות טובלגוף, אבל הוא לא בהכרח טוב לפה. הדבר נובע מכך שהחיידקים המצויים באופן טבעי בלשון ניזונים מחומצות האמינו שבחלב ובגבינות, וגורמים לריח רע.

מס' 4: שימורי טונה

נכון, אף אחד לא יתבלבל בין הריח של דגים לריח של, נאמר, נרקיסים. אבל משהו בשימורי טונה לוקח את הריחהזאת לרמה אחרת לגמרי. מאכלי ים נוטים באופן טבעי להחמיץ ולהפיג ריח רע כשהם מתחמצנים באוויר, תהליך המחמיר עוד יותר כשהם מאוחסנים בקופסת מתכת חשוכה.

מס' 5: חזרת

כשאחד הדברים המקנים לצמח את ריחו הייחודי משמש גם כהגנה טבעית מפני אויבים רעבים, אתם יכולים להיות בטוחים שריח הלוואי ייוותר הרבה אחרי שעיכלתם את הצמח. זה המקרה עם חזרת. התרכובת הכימיתisothiocynate היא המאפשרת לשורש נפוץ זה להעניק לצירים, לרטבים, ולהבל הפה שלכם, טעם וריח מיוחדים.