הרגלים הגורמים לריח רע מהפה

כששגרת הצחצוח, השימוש בחוט דנטלי והשטיפה בשטיפת פה אינה מספיקה כדי להילחם בריח הרע מהפה, זה הזמן לשאול את עצמכם כמה שאלות בנוגע לסגנון החיים ולהרגלים שלכם.

איך התזונה שלך?

מזונות סוכרתיים, מהווים בעיה רצינית, וכדאי להכיר בהם ככאלה. החיידקים הנמצאים באופן טבעי בחלל הפה מאוד אוהבים להפוך חטיפים וממתקים לריחות לא נעימים. מזונות חומציים עשויים להחליש את אמייל השן, ולחשוף את השיניים לזיהומים ולריח רע. מזונות עתירי שומנים וחלבונים לא תמיד מתעכלים היטב, עובדה המוצאת ביטוי בגזים הגופרתיים הנוטים להשתחרר כשאינם מתעכלים כהלכה. וכדאי שתחשבו שוב גם על צמצום צריכת הפחמימות. בלעדיהן נדרש הגוף לפרק שומנים וחלבונים אחרים כדי לקבל אנרגיה, תהליך הגורם להבל פה מאוד לא ידידותי לסביבה. ההימור הכי טוב שלכם: נסו לכוון לתזונה מאוזנת ובריאה עם כמויות הולמות של פירות וירקות כמו אננס, קיווי ועלים ירוקים.

לחוצים?

תאמינו או לא, אבל חרדה יכולה לגרום ליותר מזיעה בכפות הידיים ודפיקות לב. כל ההתנשפויות הכבדות הללו עשויות גם לייבש את הפה ולהפוך את הניחוח הנפלט ממנו למשהו שכדאי לדאוג בגללו. גם צום יכול להשפיע על הבל הפה ולגרום לריח לא נעים

באיזו תדירות אתם שותים אלכוהול?

ככל שאתם ממהרים להשיק כוסיות, כך אתם מעלים את הסיכוי לסבול מריח רע מהפה. הדבר נובע מהעובדה שנוסף להיותו של האלכוהול גורם ידוע ליובש בפה, הוא גם מאפשר לחיידקים להישאר בפה עד 10 שעות לאחר שסיימתם לשתות.

משוגעים על קפה?

קפה הוא אולי פינוק הבוקר שלכם אבל הקפאין הנמצא בו גורם לירידה בייצור הרוק ופחות רוק משמעו עלייה בכמות החיידקים הגורמים לריח רע מהפה. זה גם אומר שכל חלקיקי המזון שנותרו מאחור אחרי הסעודה האחרונה מתפרקים בתוך הפה. האפשרות הטובה ביותר היא לצחצח את השיניים ולנקותן בחוט דנטלי.