מזונות ומשקאות מזיקים לשיניים שכדאי לוותר עליהם
הסיבה העיקרית לעששת וחורים בשיניים היא החומצה היושבת על השיניים ושוחקת את זגוגית השן לאורך זמן. מזונות שונים, מממתקים מסוכרים עד פחמימות עמילניות, מתפרקים לסוכרים והופכים בפה לחומצה מאכלת התוקפת את השיניים ומחלישה את המעטפת החזקה שלהן. אם אתם רוצים לשמור על שיניים חזקות ועל שלמותו של אמייל השן, הימנעו ממזונות מזיקים אלה, ובמקרה שאתם ממש חייבים להיכנע לחשק, הקפידו לרחוץ את הפה פעמיים ביום בשטיפת פה של LISTERINE® המסירים את הפלאק ו/או צחצחו את השיניים.
מס' 1 ממתקים קשים
כפי שאפשר לנחש, אותם ממתקים קשים כסלע שאתם מוצצים לאורך זמן או מרסקים בעזרת השיניים, טומנים בחובם פגיעה קשה באמייל השן ומסכנים את בריאות הפה. ממתקים עתירי סוכר הנדבק לשיניים ומתפרק באטיות רבה, חושפים את החניכיים והשיניים לנזקי הסוכר.
מס' 2 משקאות חומציים
מיצים, משקאות ספורט וכל המשקאות המוגזים (כולל גרסאות הדיאט שלהם) מלאים בסוכרים וחומצות – חדשות לא טובות עבור השיניים שלכם. אם אתם רוצים לשתות משקה שאינו מים, חפשו מותגים שאינם מכילים תוספת סוכר או נסו להוסיף מעט פירות או ירקות, כמו מלון או מלפפון, למים רגילים כדי לקבל טעם מרענן בגרסה הרבה פחות מזיקה. בנוסף נסו למהול את המיץ במים על מנת לצמצם את הנזק לשיניים.
מס' 3 עוגות
פינוק זה, כמו כל ממתק אחר המכיל סוכר בשפע, הוא בעייתי לשיניים. דברי מתיקה דביקים הם האויב הנורא ביותר של השיניים, ואפילו פירות יבשים, כמו משמשים מיובשים, יכולים להוות מפגע לזגוגית השן. מזונות דביקים הנצמדים בקלות לשיניים ונתקעים בין החניכיים לשיניים מאפשרים לסוכרים לתקוף את אמייל השן וקשה לשטוף ולהרחיק אותם. הגבילו את כמות הממתקים שאתם צורכים ואם אתם כבר מרשים לעצמכם להתענג על פרוסת עוגה, השתדלו לצחצח אחר-כך את השיניים כדי לצמצם את הנזק. בנוסף אל תשכחו לשטוף את הפה פעמיים ביום בשטיפת הפה של LISTERINE®.
מס' 4 פסטה
מזונות עמילניים כמו פסטה, אורז ואפילו תפוחי אדמה, פוגעים בשיניים משום שהם מתפרקים לסוכרים, ואלה בתורם מייצרים חומצה המאכלת את אמייל השן.
מס' 5 קרח
גריסת קרח וכל חומר קשה אחר עלולה לגרום לשבירה של אמייל השן ולחשוף את הדנטין שבתוך השן. יש להימנע גם מהרגלים אחרים הפוגעים באמייל כגון פתיחת בקבוקים ושקיות חטיפים בעזרת השיניים.
מס' 6 אגוזים קשים
נוסף לכך שהם עלולים לסדוק את אמייל השן, אגוזים קשים עלולים לגרום נזק גם לשתלים דנטליים, לשיניים תותבות ולהתקנים דנטליים אחרים כמו גשרים. אם האגוזים קשים במיוחד, נסו לאכול אותם בחתיכות קטנות יותר או לצרוך אותם טחונים.