6 גורמים להכתמת השיניים

כולנו היינו שם. אנחנו אוכלים משהו בצבע סגול כהה והדבר הבא שאנחנו רואים במראה הוא לשון שחורה ושיניים צבועות. להלן רשימת המזונות והמשקאות העיקריים הידועים כגורמים לשינוי בצבע השיניים. עברו על הרשימה והשתדלו לשטוף את השיניים ולצחצח אותן לאחר הצריכה של מזונות אלה. אם אפשרות זו אינה זמינה, שטפו אותם במים.

מכתים שיניים מס' 1: קרטיבים כתומים

וגם סגולים ואדומים וכחולים. הקרטיבים בטעמים המקבלים את צבעם מצבעי המאכל שהוכנסו בהם עשויים להכתים את השיניים. זכרו כלל זה: אם זה משנה את צבע הלשון, זה משנה גם את צבע השיניים רק בצורה פחות מורגשת.

מכתים שיניים מס' 2: פירות יער כהים

מאוכמניות עד פטל וחמוציות, כל הגרגרים האלה נוטים להכתים את השיניים. זאת עדיין לא סיבה מספיק טובה להימנע ממזונות העל האלה המשופעים בנוגדי חמצון, רק הקפידו לשטוף את הפה כשאתם מסיימים לנשנש.

מכתים שיניים מס' 3: יין

כן, היין האדום הוא עבריין מוכר, אבל הידעתם שגם היין הלבן, העשיר בטנין, יכול להכתים את השיניים? הפסיקו לשתות יין 30 דקות לפני סדרת הצחצוח-חוט דנטלי-שטיפת פה כדי להשיג תוצאות מרביות בניקיון הפה.

מכתים שיניים מס' 4: קטשופ

הרוטב המסוכר הכהה הזה המכיל תבלינים חזקים כמו קארי, כמון וכורכום יכול להכתים את השיניים לאורך זמן. הקפידו לשטוף ולצחצח את השיניים אחרי ארוחות הכוללות קטשופ. אם אפשרות כזו אינה זמינה, שתו מים כדי לשטוף את שיירי המזון המכתימים את השיניים.

מכתים שיניים מס' 5: קפה

ממש לא צריך להפסיק לשתות קפה רק בגלל שהוא מכתים את השיניים, רק העדיפו אותו קר ונסו ללגום אותו מקשית.

מכתים שיניים מס' 6: סודה

עם או ללא סוכר, סודה משנה את צבע השיניים והחיוך. הסודה בהחלט לא ידידותית לפה ומומלץ לא להפריז בצריכתה.