אם אתם מעשנים, אתם מעמידים את החניכיים והפה שלכם בסיכון גבוה יותר לזיהום. מעשנים נמצאים בסיכון גבוה פי שניים לפתח מחלת חניכיים בהשוואה ללא מעשנים. הסיבה לכך היא שכאשר אתם מעשנים, הגורמים הנלחמים בזיהומי הגוף נפגעים ומערכות החיסון שלכם נחלשות. זה אומר שאתם צריכים לעבוד קשה יותר כדי להדוף את מחלת החניכיים. ויש לכם גם תמריץ טוב לעשות זאת – העישון עלול לשנות את צבע השיניים ולהגדיל את הסיכון לפתח כתמים לבנים בפה, מצב הקרוי בעגה המקצועית לויקופלקיה (leukoplakia). אם אתם מעשנים, עקבו אחרי הצעדים הבאים לשמירה על פה נקי.
עובדות הקשורות לפה
מהי באשת פה (הליטוזיס)?מספר עובדות
בעיות בריאות נפוצות הגורמות לריח רע מהפהשאלו את מדריך הפה
אלו הרגלים גורמים לריח רע מהפה?שאלו את מדריך הפה
האם מי פה גורמים לריח רע מהפה?ככל שאתם מעשנים יותר, כך עולה הסיכון שלכם לפתח מחלת חניכיים. אז גם אם אתם עדיין לא מוכנים להיגמל, הפחתת כמות הסיגריות תעזור לבריאות החניכיים. חשוב גם לדעת שאם, למרבה הצער, כבר פיתחתם מחלת חניכיים, הטיפולים במעשנים לא תמיד עובדים באותה יעילות. בנוסף, לא רק סיגריות משפיעות כך על בריאות החניכיים, אלא טבק על כל צורותיו, בין אם אתם מעשני סיגריות, מקטרת או משתמשים במוצרי טבק ללא עשן.
שטיפה מלאה כוללת כמובן גם צחצוח וניקוי השיניים בחוט דנטלי. זכרו שצחצוח לבדו מנקה רק 25% מחלל הפה. כדי לנקות את הפה כולו, הקפידו על ניקוי בחוט דנטלי ושטיפה בשטיפת פה של ®LISTERINE.
- מברשות שיניים בעלות סיבים רכים או מברשות שיניים חשמליות
- משחות שיניים המכילות פלואוריד
- שימושי יומיומי בחוט דנטלי ואמצעים אינטר-דנטליים לניקוי בין השיניים
- נקו ביסודיות את השיניים והחניכיים פעמיים ביום באמצעות צחצוח, ניקוי בחוט דנטלי ושטיפה בשטיפת פה.
- בקרו את רופא השיניים לעתים קרובות לאיתור מוקדם של אזורים בעייתיים.
- שתו מים לעתים תכופות ולעסו מסטיק ללא סוכר למניעת יובש בפה והגברת ייצור הרוק.
- נסו להפחית את מספר הסיגריות שאתם מעשנים ביום.
- הגבילו את צריכת האלכוהול שכן גם שתייה מרובה של אלכוהול מקושרת ליובש בפה וסיכון מוגבר למחלת חניכיים.