בעיות בריאות נפוצות הגורמות לריח רע מהפה
בדרך-כלל אנחנו נוטים להאשים את החשודים הרגילים בריח רע מהפה – בצל, שום וקפה – אבל לפעמים הסיבות שונות. למען האמת, הסיבות לא תמיד קשורות למזון שאנו צורכים. להלן הסיבות הלא-כל-כך-מובנות-מאליהן לריח רע מהפה:
בעיות עיכול
עיכול בעייתי, עצירות או הפרעות מעיים עלולים לעיתים קרובות לגרום לכך שריחם של המזונות שאכלתם לאחרונה יעשה את דרכו חזרה אל הפה. בעיית עיכול נפוצה נוספת נובעת מחוסר איזון בין חיידקים טובים לרעים במעיים. דבר זה גורם לכך שמזונות אינם מתפרקים כראוי, ומכאן לריפלוקס חומצי, תסיסה או גדילה מוגזמת של שמרים. כל אלה יבואו לידי ביטוי בהבל פה רע. לתיקון חוסר איזון זה, מומלץ להשתמש בפרוביוטיקה.
סינוס (גת האף)
לפעמים כשהאף שלכם מתחיל לזרום, גם הבל הפה שלכם גורם לאנשים לזרום – בכיוון השני. הסיבה לכך היא שהליחה הרבה המצטברת באף מחליקה באחורי הגרון, נותנת לחיידקים הזמנה פתוחה להתקבץ ולהתרבות, וגורם בסופו של דבר לריח רע מהפה. במקרה של זיהום חיידקי בסינוס, הנזלת אינה מופרשת כהלכה, מצטברת ומאפשרת לחיידקים להשתלט על הפה ולהבאיש את ריחו. אם אתם חושבים שהריח הרע מהפה נובע מבעיה בסינוסים, זה הזמן ליצור קשר עם רופא אף-אוזן-גרון ולטפל בבעיה.
סוכרת
היות שסוכרת גורמת לתנודות ברמות הסוכר בדם, היא נוטה לחשוף את הפה למחלות חניכיים הגורמות לריח רע מהפה. עודף הגלוקוז בשיניים ובחניכיים גורמים להצטברות חיידקים ומכאן למחלת חניכיים, דלקת חניכיים וזיהומים. זה השלב שבו המצב עלול להיות הרבה יותר גרוע מריח רע גרידא – הדלקת שגורמות מחלות אלה עשויה להשפיע על חילוף החומרים ולגרום אף להחמרה במצב הסוכרת.
תרופות
לפעמים התרופות שאנחנו נוטלים כדי לפתור בעיה אחת יוצרות בעיה אחרת. במקרה של באשת פה, תרופות מסוימות, ובכלל זה תרופות ללחץ דם, אנטי-היסטמינים ונוגדי דיכאון, עשויות לגרום לקסרוסטומיה, או בשפת העם, יובש בפה. היובש בפה הוא אחד התורמים הגדולים והמוכרים לריח רע מהפה בשל נטייתו לגרום להפסקה בייצור הרוק. תרופות מסוימות עשויות גם הן לשחרר לתוך הגוף כימיקלים הנושאים את ריחם ישירות לפה.