התפקיד החיוני שממלא הרוק בבריאות הפה
הרוק, אותו נוזל מימי הממלא את פינו הוא עוד פועל שקוף, אך יעיל מאוד, בשירות בריאות הפה.
הרוק מציל את הפה שלך
חשבו על הרוק כעל מערכת בקרת אקלים, ממיס מזון עוצמתי ותוסף עיכול רב מערכתי. הרוק מכיל מרכיבים חזקים הממיסים את המזון שאנו אוכלים ומבטיחים עיכול קל.
רוק מגן על החניכיים מפני חיידקים
החלבונים והמינרלים מחזקי-השן ומחסלי-החיידקים הנמצאים ברוק, מקטינים את הסיכון לעששת ולמחלת חניכיים. הרוק גם נלחם בריח רע מהפה פשוט משום שהוא שוטף את החיידקים.
הרוק מקבע שיניים תותבות
תהליך ההזדקנות טומן בחובו אתגרים לרוב,עם זאת הרוק חוסך לנו לפחות אחד מהם. הרוק שומר את השיניים התותבות מקובעות היטב למקומן ובכך מונע את אי הנעימויות הפוטנציאליות הכרוכות בשימוש בשיניים התותבות.
רוק מונע יובש בפה
ככל שאנו מתבגרים, אנחנו מייצרים פחות רוק. לתופעה זו קוראים יובש בפה, או במונחים מקצועיים, קסרוסטומיה. תסמיני היובש בפה כוללים הרגשה לא נעימה של נפיחות בלשון, קושי בבליעה ותחושה כאילו יש צורך לדחוף את הרוק בכוח במורד הגרון.
מעבר להיותו מטרד, היובש בפה ומיעוט הרוק מהווים הזמנה פתוחה לצמיחה של חיידקים ובקטריות. זו הסיבה שפעמים רבות מלווה היובש בפה בריח רע ומהווה גורם סיכון למחלת חניכיים, עששת וריקבון השן.
אף כי התופעה רווחת בגילאים מבוגרים יותר, היובש בפה עשוי להתפתח גם כתוצאה מנטילת תרופות מסוימות וממצבים כרוניים כמו סוכרת, לחץ, עישון ואפילו התייבשות.
שמירה על זרימת הרוק היא חלק חיוני בשמירה על בריאות החניכיים והשיניים. כשהפה מרגיש יבש, לעיסת מסטיק ללא סוכר, אכילה או שתיית מים יגרמו מהר מאוד לייצור רוק. במקרה של נטילת תרופות שאחת מתופעות הלוואי שלהן היא יובש בפה, כדאי להתייעץ עם רופא בנוגע לדרכים להפחית את השפעות התרופה או ליטול תרופות חלופיות.